Bijzonder water verdient een moderne look

Thermae 2000 taupe water

Bijna 35 jaar lang kon je als gast bij Thermae 2000 ontspannen zwemmen in een strak wit buitenbad, gevuld met thermaal water uit eigen bron en genietend van een uniek uitzicht over het groene heuvelland. Tot september 2023, de maand waarin het buitenbad een compleet nieuwe look heeft gekregen. “Ons unieke thermale water verdient een modern jasje dat beter past bij onze natuurrijke omgeving”, vertelt Bastiaan Klomp, algemeen directeur van het wellnessresort in Valkenburg aan de Geul.

Thermae 2000 was voor menig gast herkenbaar aan haar strak witte baden, zowel binnen als buiten. Maar vanaf nu is het buitenbad na bijna drie weken onderhoud weer open, met een frisse nieuwe kleur: taupe. “Onze gasten genieten bij Thermae 2000 van Limburgse gastvrijheid, luxe én de rijke natuur. Deze kernwaarden willen we steeds meer laten zien binnen ons wellnessresort, waar nu dus ook de uitstraling van het buitenbad aan voldoet.”

Volgens Klomp is het buitenbad komende jaren verzekerd van een mooie jas. Recent investeerde Thermae 2000 namelijk al flink in haar buitenbad, door een coating aan te brengen die langer mee gaat en dus duurzamer is in gebruik en onderhoud.

Grootste en puurste badenlandschap van Nederland

thermae 2000 taupe en heerlijk water
Bijzonder water verdient een moderne look 2

In 1989 opende Thermae 2000 haar resort met ruim 1.600 m3 aan thermale zwembaden, waarmee het het enige wellnessresort in Nederland is met zo’n groot badenlandschap. Allemaal gevuld met thermaal water uit de eigen bronnen, diep verscholen onder de iconische Cauberg in Valkenburg. “Waar menigeen de Cauberg óp gaat, gaan wij diep de Cauberg ín. Op 381 meter diepte bevindt zich een groot meer met puur en zuiver water, dat eeuwenlang verscholen en beschermd is geweest tegen schadelijke invloeden van buitenaf”, vertelt Klomp. “Juist in een tijd waar vervuiling een grotere rol speelt, een groot goed om zo’n schoon en puur water te ervaren.”

Themaweekenden

Naast een nieuwe jas voor het buitenbad, staan er in de laatste maanden van het jaar een aantal nieuwe activiteiten op de agenda. Medio oktober vindt het eerste Herbal weekend plaats, waar de kracht van natuurlijke kruiden het hele weekend lang onder de aandacht wordt gebracht in onder andere diverse opgietingen, theerituelen, maar ook in de restaurants. Medio november volgt voor het eerst een ongekleed weekend; gasten kunnen dan meerdere dagen achter elkaar ongekleed sauneren en genieten van de thermale baden. In aanloop naar Thermae 2000’s 35ste verjaardag in 2024, staan er nog veel meer vernieuwende themaweekenden gepland.

Verwen jezelf deze herfst met een heerlijk dagje uit!

Over Thermae 2000

Thermae 2000 is een van de grootste en bekendste wellnesscentra van Nederland. Met binnenbaden, buitenbaden, talloze (panorama)sauna’s, whirlpools, rustruimtes, belevingen, meerdere restaurants, een fysiotherapiepraktijk, de beautysalon én het aangrenzende viersterren wellnesshotel, heeft Thermae 2000 alles in huis om een gehele dag of meerdere dagen, door te kunnen brengen op de iconische Cauberg in Valkenburg aan de Geul. Bij Thermae 2000 kun je op een luxe manier ontspannen en de balans tussen lichaam en geest vinden en creëren. Bijna 35 jaar geleden werd Thermae 2000 als kuuroord opgericht door twee fysiotherapeuten. Vandaag de dag is het wellnesscentrum met eigen viersterren wellnesshotel dagelijks geopend van 10.00 – 22.00 uur. Meer info & reserveren: www.thermae.nl/reserveren