Airfryer recept: afbakbroodje met kaas, ei en spek

afbakbroodje met ei kaas en spek uit de airfryer

Al tijden heb ik een airfryer en sinds kort ook een nieuwe. Je kunt er echt van alles in maken. Nu ben ik de laatste tijd wat aan het experimenteren en heb een aantal hele lekkere recepten ontdekt die ik hier wil gaan delen. Laat ik beginnen met dit lekkere broodje én super makkelijk te maken in de airfryer. Dit airfryer recept is lekker als tussendoortje. Een afbakbroodje met kaas ei en spek.

Zelf ben ik absoluut geen keukenprinses dus ik kan er erg van genieten als ik dan zo’n airfryer recept heb geprobeerd, het is gelukt en het ook nog lekker te eten is, haha. Ik ga laten zien hoe ik dit heb gemaakt zodat je er zelf ook lekker van kan gaan genieten!

Recept afbakbroodje kaas ei en spek uit de airfryer

1. broodje uithollen

Je begint met het broodje uit te hollen vanaf de bovenkant zodat er een goed kuiltje ontstaat. Daar gaan uiteindelijk de ingrediënten in. Kijk wel uit dat je niet door de bodem heen gaat.

2. kaas en spek (of ham) erin

Als je het afbakbroodje hebt uitgehold, dan kun je het gaan beleggen. Wat ik doe is een plakje (of een stukje ervan) ontbijtspek op de bodem. Daaroverheen doe ik een paar plakjes kaas die ik in kleine stukjes maak. Als je te groten stukken doet dan valt het over het randje.

3. rauw en ongekookt ei erin/erop

Als je dat goed bedekt hebt, dan tik je je eitje kapot en doe je het rauwe ei bovenop de kaas en het spek. Het kan zijn dat het er een beetje overheen loopt. Dat was bij mij wel het geval en het overtollige ei heb ik er gewoon uitgehaald zodat het mooi paste.

4. in de airfryer 9 minuten op 190 graden

Dan is het broodje klaar en zet je hem (of meerdere) in het mandje van de airfryer. Zelf heb ik standaard een rooster onderin waar ik het op kan zetten. Bij mij is het eitje dan nog wel een beetje zacht maar dat vind ik lekker.