Category:

Gezellig eten en drinken

afbakbroodje met ei kaas en spek uit de airfryer

Al tijden heb ik een airfryer en sinds kort ook een nieuwe. Je kunt er echt van alles in maken. Nu ben ik de laatste tijd wat aan het experimenteren en heb een aantal hele lekkere recepten ontdekt die ik hier wil gaan delen. Laat ik beginnen met dit lekkere broodje én super makkelijk te maken in de airfryer. Dit airfryer recept is lekker als tussendoortje. Een afbakbroodje met kaas ei en spek.

Zelf ben ik absoluut geen keukenprinses dus ik kan er erg van genieten als ik dan zo’n airfryer recept heb geprobeerd, het is gelukt en het ook nog lekker te eten is, haha. Ik ga laten zien hoe ik dit heb gemaakt zodat je er zelf ook lekker van kan gaan genieten!

Recept afbakbroodje kaas ei en spek uit de airfryer

1. broodje uithollen

Je begint met het broodje uit te hollen vanaf de bovenkant zodat er een goed kuiltje ontstaat. Daar gaan uiteindelijk de ingrediënten in. Kijk wel uit dat je niet door de bodem heen gaat.

2. kaas en spek (of ham) erin

Als je het afbakbroodje hebt uitgehold, dan kun je het gaan beleggen. Wat ik doe is een plakje (of een stukje ervan) ontbijtspek op de bodem. Daaroverheen doe ik een paar plakjes kaas die ik in kleine stukjes maak. Als je te groten stukken doet dan valt het over het randje.

3. rauw en ongekookt ei erin/erop

Als je dat goed bedekt hebt, dan tik je je eitje kapot en doe je het rauwe ei bovenop de kaas en het spek. Het kan zijn dat het er een beetje overheen loopt. Dat was bij mij wel het geval en het overtollige ei heb ik er gewoon uitgehaald zodat het mooi paste.

4. in de airfryer 9 minuten op 190 graden

Dan is het broodje klaar en zet je hem (of meerdere) in het mandje van de airfryer. Zelf heb ik standaard een rooster onderin waar ik het op kan zetten. Bij mij is het eitje dan nog wel een beetje zacht maar dat vind ik lekker.

0 comments
0 FacebookTwitterPinterestEmail
vega erwtensoep recept

De winter in Nederland is onlosmakelijk verbonden met bepaalde tradities. Schaatsen op bevroren grachten, gezelligheid binnenshuis met kaarslicht en natuurlijk, het genieten van een kom dampende erwtensoep, ook wel ‘snert’ genoemd. Deze soep, diep geworteld in de Nederlandse culinaire traditie, is al generaties lang een favoriet. Maar in een tijd waarin steeds meer mensen kiezen voor een vegetarische of plantaardige levensstijl, is het tijd om deze klassieker opnieuw te bekijken. Een vega erwtensoep recept. Of ga je liever voor een lekkere pompoensoep?

Deze vega erwtensoep behoudt de essentie van de traditionele soep: dik, hartig en uiterst bevredigend tijdens koude winterdagen. Maar door het vlees weg te laten, biedt het een lichter en plantaardig alternatief zonder in te boeten aan smaak.

Het geheim van een goede vegetarische erwtensoep

Het geheim van een heerlijke erwtensoep zit hem in de kwaliteit van de ingrediënten en de liefde waarmee het wordt bereid. Spliterwten vormen de basis en geven de soep zijn kenmerkende dikte en rijke smaak. Groenten zoals prei, wortel en aardappel voegen diepte en textuur toe. En hoewel de traditionele rookworst ontbreekt in deze vegetarische versie, garanderen we dat je deze niet zult missen dankzij de rijke smaken van de andere ingrediënten.

Recept: vega erwtensoep

Vega erwtensoep recept: rijk en romig

Volg de onderstaande stappen voor een heerlijke winterse maaltijd.

Ingrediënten: (koop bij AH)

  • 300 gram spliterwten
  • 2 uien, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 winterwortels, in blokjes
  • 2 aardappelen, in blokjes
  • 2 preien, in ringen
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiding: Was de spliterwten grondig onder koud stromend water.
  2. Groenten bakken: Verhit wat olie in een grote soeppan. Fruit de uien en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de wortels, aardappelen en prei toe en bak nog 5 minuten.
  3. Koken: Voeg de spliterwten, groentebouillon, laurierblaadjes en tijm toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 1,5 uur sudderen, of tot de erwten volledig zijn afgebroken en de soep dik is.
  4. Op smaak brengen: Verwijder de laurierblaadjes. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met verse peterselie.

Serveertip: Deze soep is heerlijk met donker roggebrood en een klodder mosterd.

Serveren en Bewaren

Deze vegetarische erwtensoep is het lekkerst als hij een dag van tevoren wordt gemaakt. Zo kunnen de smaken zich goed mengen. Serveer met een stevig stuk roggebrood besmeerd met boter en een plakje oude kaas voor de ultieme wintermaaltijd.

Als je wat soep over hebt, is dat geen probleem! Erwtensoep bewaart goed in de koelkast voor maximaal 3 dagen en kan ook worden ingevroren voor later gebruik.

28 comments
0 FacebookTwitterPinterestEmail
pompoensoep recept

De herfst is het seizoen van vallende bladeren, knusse avonden en natuurlijk… pompoenen! Wat is er beter op een koude herfstdag dan een kom dampende, zelfgemaakte pompoensoep? Deze soep is niet alleen een traktatie voor je smaakpapillen, maar ook een feest voor het oog met zijn rijke oranje kleur. Hier is ons favoriete recept voor de perfecte pompoensoep.

Pompoensoep is meer dan alleen een maaltijd; het is een ervaring. De zoete en aardse smaak van pompoen, gecombineerd met specerijen, zorgt voor een warm en troostend gevoel bij elke hap. En het beste? Het is verrassend eenvoudig te maken!

Pompoensoep recept: eenvoudig en heerlijk

Ingrediënten (bestel bij AH):

  • 1 pompoen (ongeveer 1 kg)
  • 2 uien, fijngehakt
  • 2 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk (optioneel)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • Zout en peper
  • Koriander of peterselie (optioneel)
  • Pompoenpitten (optioneel)

Bereidingswijze pompoensoep

  1. Pompoen voorbereiden: Snijd de pompoen in tweeën en haal de zaden eruit. Snijd in blokjes.
  2. Uien en knoflook bakken: Verhit olijfolie in een pan. Voeg uien toe tot ze glazig zijn. Voeg knoflook toe.
  3. Pompoen en kruiden toevoegen: Doe pompoen in de pan. Voeg kerriepoeder, nootmuskaat, zout en peper toe.
  4. Bouillon toevoegen: Giet bouillon erbij. Kook 20-25 minuten.
  5. Soep pureren: Gebruik een staafmixer om de soep glad te maken.
  6. Kokosmelk toevoegen: Voor een romige soep, voeg kokosmelk toe. Warm nog een paar minuten op.
  7. Serveren: Doe in kommen. Garneer met koriander en pompoenpitten.

Serveertip:

Deze soep is heerlijk op zichzelf, maar voor een extra touch kun je wat geroosterd brood of een frisse salade aan de zijkant serveren. Voor de avontuurlijke fijnproevers: probeer wat geroosterde kikkererwten of croutons toe te voegen voor een extra crunch.

Dus, de volgende keer dat de herfstwind waait en je verlangt naar iets warms en troostends, denk dan aan deze pompoensoep. Het is de belichaming van de herfst in een kom. Geniet ervan!

12 comments
0 FacebookTwitterPinterestEmail